Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİGORTA SEKTÖRÜ SEFERBER OLDU

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2023 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
dubainews.com.tr
SİGORTA SEKTÖRÜ SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezinde meydana gelen depremler sigorta konusunu yeniden gündeme getirdi. ‘Zorunlu’ olmasına karşın tüm Türkiye genelinde konutların yalnızca yüzde 54.7’sinin DASK sahibi olduğu gerçeğiyle bir kez daha yüzleşildi.

Her 100 konuttan yaklaşık yüzde 55’inin zorunlu deprem sigortası yaptırmış olduğunu belirten ‘Sigortalı Toplum Derneği’ kurucusu Selcen Gür, DASK kurumunun depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden hasar ödemelerine başladığını ifade etti.


Kahramanmaraş depreminin yarattığı mali hasarın en az 84 milyar TL seviyesinde tahmin edildiğini vurgulayan Sigortalı Toplum Derneği Kurucusu Selcen Gür, DASK’ın ödeyeceği hasar tazminatının dışında, sigorta sektörünün 40-50 milyar TL arasında hasar ödemesi yapacağının öngörüldüğünü belirtti.

Selcen Gür ayrıca DASK’ın hasar yönetim sistemlerini güncellediğini ve yenilenen teknolojik altyapısı sayesinde sınırsız eş zamanlı hasar ihbarını karşılayarak 24 saatte 96 bin hasar dosyasını işleyebilir duruma getirdiğini ifade etti:

‘Depremde hızlı aksiyon alan DASK kurumu 600 civarını eksperini kısa zamanda bölgede mobilize ederek yüzelli binden fazla ihbarı değerlendirmeye başladı. Ödemeler de vakit kaybetmeden yapılmaya başlandı. Sadece sigorta şirketleri değil, asistans şirketleri, eksperler, acenteler, brokerler kısacası tüm sigorta sektörü deprem bölgesi için seferber olmuş durumda. Amacımız sigortalıyı yormadan hasarlarını en kısa zamanda ödeyebilmek.’  

DASK:

1999 Marmara depreminin ardından 2000 yılında kurulan DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlıyor. DASK’tan yapılan açıklamaya göre konutlarında hasar bulunan vatandaşlar Alo-Dask 125, e-devlet ve SMS üzerinden başvurularını yapabilecekler.

DASK neleri karşılar?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde karşılar. Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları istinat duvarları, atvan ve tabanlar, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar çatılar, bacalar, yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri bir arada ya da ayrı olarak teminat kapsamındadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.