Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VAKIFTA YOLSUZLUK İDDAALARI ÇOK CİDDİ VE ENDİŞE VERİCİ

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2023 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2023 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
dubainews.com.tr
VAKIFTA YOLSUZLUK İDDAALARI ÇOK CİDDİ VE ENDİŞE VERİCİ

Türkiye’nin en saygın üniversiteleri arasında yer alan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ait vakıfla ilgili iddialar gündemden düşmüyor .! M.Ü Tıp Fakültesi’nde bazı öğretim üyelerine tgeçtiğimiz yıllarda toplamda 17 milyon TL fazla ödeme yapıldığı iddaa edilmiş ve haklarında herhangi bir işlem yapılmamıştı.

NEYDİ O İDDAALAR ;

Maliye Bakanlığına sunulan raporda ;
-Muhasebe belgelerinin eksik doldurulduğu,
- Banka hesabının borç ve alacak kısmının mükerrer kaydedilmesi,
-Şüpheli hale gelen alacakların "alıcılar hesabı"nda bekletilmesi,
-Üniversitenin 1 milyon 196 bin TL gelir kaybına uğratıldığı,
-Kasa sayım fazlalığı bulunduğu,
-2002 yılında hazırlanan bir raporda hastalardan zorla bağış alınarak gelir elde edildiği,

iHBAR MEKTUBUNDA Kİ İFADELER 
"Kuruluş amacı yoksul ve ihtiyaç sahibi tıp fakültesi öğrencilerine burs sağlamak ve bilimsel faaliyetlere kaynak yaratmak olan vakfın, özel hastanesini satmasından sonra eline geçen yüklü miktardaki parayı değişik yerlerde vakfın amacı dışında harcadığı konusunda ciddi ithamlar var. Daha önce de bu tür iddialar nedeniyle kayyım atanmış olan vakıf, kayyımın görevi devretmesinden sonra yeniden yolsuzluk iddialarıyla çalkalanmaya başladı. Vakıf Genel Kurulu kurucu üyelerinin, vakfın harcamalarını denetlemek ve harcama dökümü istemeleri vakıf yönetimi tarafından sürekli olarak ret edilmektedir. Hastanenin satışından ellerine geçen yüklü miktardaki parayı nasıl ve nerede harcadıkları ile ilgili olarak genel kurul üyelerine hiçbir şekilde bilgi verilmemektedir. Vakıf kasasında olan yüklü miktardaki para yoksul tıp fakültesi öğrencilerine destek amaçlı harcanacakken bu paranın rektör, dekan ve diğer yönetim kurulu üyelerinin özel harcamaları (araba, şoför, temsil ağırlama vs) için kullanıldığı bilinmektedir. Bazı genel kurul üyeleri bu durumu Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne de şikayet etmiş olup bu konuda bir soruşturmanın Genel Müdürlük tarafından yapılması beklenmektedir. Vakıfları denetleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bir an önce denetim yapmasını, aksi halde geri dönüşü mümkün olamayacak zararların meydana gelebileceği söylenmektedir."

MALİYE BAKANLIĞI DEVREYE GİRECEK Mİ ?

Maliye Bakanlığı’na bağlı olduğu belirtilirken vakfın, konuya ilişkin bir işlem yapması beklenirken geçtiğimiz yıllarda belirtilen yetkiyi Marmara Üniversitesi'ne vermiş ve bu rüşvet ve yolsuzluk olayı kapatılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.